Saturday, 23 March 2019 16:57

SIMULARE CLASA A 8-A 2019

Written by
Rate this item
(0 votes)

Să vedem azi cum a fost varianta de simulare de la clasa a 8-a. În principiu a fost de nivel mediu spre ușor. Evident că și aici elevilor li s-a părut că a fost greu.

Subiectul I: ar trebui să nu fie prea multe de spus la acest nivel dar din păcate avem câteva observații de făcut. La problema 3, nu s-a citit atent enunțul și s-a scăpat din vedere faptul că numărul de 3 cifre trebuia să fie par. Am întâlnit copii care au scris numărul 987 ca răspuns, în loc de 986. La problema 5, unghiul dintre BC și A'C' a fost pentru unii copii 0° în loc de 45°. Explicația a fost că dreptele erau incluse în plane paralele. Săracul manual...s-a umplut de praf în sertar.

Subiectul II: exercițiul 2, cel cu numărul ab care trebuia interpretat ca număr scris în baza 10 și nu ca produs, a pus probleme la descompunerea lui. Asta arată o insușire rudimentară a cunoștiințelor de clasa a 5-a și mai arată accentul care (nu) s-a pus pe rezolvarea acestui gen de probleme. La problema 4, au fost elevi care nu au reușit să rezolve punctul a). Au văzut că nu au ajuns la rezultat și au trecut la punctul b). Asta se întâmplă deoarece marea lor majoritate cară după ei întreaga expresie pe toată lățimea foii și încă și pe rândul următor și șansele să scrie greșit, să schimbe un semn sau să copieze greșit o valoare sunt foarte mari. La școală sunt încurajați să rezolve în acest stil. Nu toți profesorii sunt așa dar predomină cealaltă categorie.

Subiectul III: la prima problemă doar punctul c) a fost un pic mai dificil deoarece includea 2 segmente perpendiculare care nu se intersectau. În rest problema a fost simplă. Cheia ei stătea în observarea faptului că segmentul CE era chiar înălțimea trapezului, egală și paralelă cu AD. La problema a 2-a, la fel. Punctul c) era un pic mai greu decât celelalte două dar pentru cine știe cum să arate că o dreaptă este paralelă cu un plan (enunțul teoremei respective), problema era simplă.

Concluzie: varianta de examen a fost așa cum am spus la început, de la ușor spre mediu. Să fie clar un lucru: cine a învățat a știut să facă. VIna aparține în egală măsură profesorilor și elevilor. La elevi e vorba de LENE.

MULT SUCCES LA VARIANTELE OFICIALE DE EXAMEN DIN IUNIE 2019!

Last modified on Tuesday, 07 January 2020 22:03
Chester

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Maxime

" Matematica este arta de a da același nume pentru lucruri diferite."

Henri Poincare

" Tăcerea e de preferat cuvintelor fără sens."

Pitagora

" Întotdeauna admiri ceea ce nu poți înțelege."

Blaise Pascal

" Geniul este răbdare."

Isaac Newton

" Legile naturii nu sunt altceva decât gândurile matematice ale lui Dumnezeu."

Euclid

" Gândesc; deci exist."

Rene Descartes

" Distanța cea mai scurtă dintre două puncte este o dreaptă."

Arhimede

Staff

  • Subscribe to this user's RSS feed This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Sus